تغذیه افراد دیابتی

تغذیه افراد دیابتی

تغذیه افراد دیابتی

تغذیه افراد دیابتی متفاوت است زیرا ارتباط مستقیم با میزان قند خون آنها دارد که باید در وعده های مختلف تنظیم شود .

با توجه به این نکته قصد داریم در این مقاله باید ها و نبایدهای خوراکی برای افراد دیابتی را مشخص کنیم .زیرا بیماری دیابت ارتباط مستقیم با تغذیه داشته و انتخاب صحیح مواد غذایی و اطلاع از آنها میتواند به شکل قابل توجهی باعث کنترل قند خون و از آسیب ها و عوارض جدی این بیماری پیشگیری کند.

میزان واحد های قندی در وعده ها :

مشخص بودن ساعت غذای صرف وعده های اصلی و میان وعده در میان این افراد خیلی مهم است .

نباید بیش از ۶ وعده در روز غذا صرف کنند .تعدادواحد های حاوی قند در وعده های اصلی برای مردان ۴ تا ۵ و زنان ۳ تا ۴ واحد است .همینطور مقدار مصرف گروههای غذایی که قند دارند نباید از ۲ واحد بیشتر باشد.

ممنوعیت های رژیمی برای افراد دیابتی

 

 

 

نان سبوس دار

نان سبوس دار

همانطور که در مقاله ممنوعیت غذایی افراد دیابتی گفته شد نان سفید برای این افراد خطرناک بوده و باعث بالا رفتن قند خون میشود.

در صورتی که نان های سبوس دار برعکس نان سفید هیچ ضرری برای افراد دیابتی نداشته و قند خون آنها را بالا نمیبرد . مصرف آن به افراد دیابتی توصیه میشود .همچنین بیسکوییت های سبوس دار که در سایت جولی شاپ عرضه میگردد نیز برای این افراد مفید است.

جو

برنج سفید از غذاهای ممنوعه است و جایگزین مناسب آن برنج قهوه ای و جو میباشد که قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد .

همچنین بیسکوییت های جو عرضه شده در سایت جولی شاپ نیز میتوانند بهترین گزینه برای میان وعده این افراد باشند.

گوشت گاو و مرغ

همانطور که گفتیم گوشت بیکن و پرچرب برای این افراد ممنوع است . بهترین نوع گوشت برای گاو و مرغ است که میزان چربی آنها نسبت به بقیه کمتر است .

بهترین قسمت مرغ برای این افراد سینه میباشد که درصد چربی کمتری دارد.

ماهی

اسیدهای چرب موجود در این منبع پروتئینی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتی های قلبی – عروقی است، پایین می آورد.

دانه کتان

دانه کتان

پروتئین، فیبر، چربی های خوب در دانه های کتان بسیار است و این ترکیبات همگی قند خون را تنظیم کرده و به سلول ها در جذب انسولین کمک می کنند.

روغن زیتون

روغن زیتون

افرادی که رژیم مدیترانه ای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزی ها، غلات و گوشت کم چرب می خورند کمتر به دیابت و ناراحتی های قلبی و عروقی دچار می شوند زیرا روغن زیتون طبیعی حاوی ترکیبات ضدالتهابی و قوی است .

کلم بروکلی

 

 

 

 

 

 

 

 

کلم بروکلی

این سبزی از منابع غنی ویتامین C و کروم است به همین دلیل عادت به مصرف آن به صورت خام و بخارپز شده به این بیماران توصیه می شود.

شیر و ماست

این غنی از پروتئین و کلسیم هستند و مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می برند. پس روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست کم چرب میل کنید.

گردو

گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و قند موجود در آن به آهستگی جذب می شود.

میوه های قرمز و بنفش

انواع میوه های قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سیاه، آلبالو و گیلاس، کلم قرمز و چغندر حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند و برای بیماران دیابتی مفید می باشند.

سیب

 

 

 

 

 

 

 

سیب

در رژیم غذایی یک فرد دیابتی سیب باشد زیرا این میوه کالری بسیار پایینی دارد و فیبرش که همان پکتین است بسیار بالا بوده و جلوی گرسنگی را می گیرد. به این دلیل به کاهش قند خون نیز بسیار کمک می کند.

هویج

هویج، یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.

تهیه شده در سایت جولی شاپ

 

دیدگاه‌ها ۰

*
*